Doručak u krevetu

Prva pomisao koja većini prođe kroz glavu kada pročita ovaj naslov je sasvim sigurno romantična. Međutim, ovde se radi o posve realnijoj varijanti užitka.

Pre par godina sam pročitala divnu novogodišnju čestitku jednog genijalnog lika sa ovih prostora. Između ostalog, sadržala je i savet za zdraviji i srećniji život, a tiče se ranijeg ustajanja. Ako se ujutro budimo barem sat vremena pre odlaska na posao, imaćemo vremena da se posvetimo sebi i polako uđemo u dan. Tekst još kaže i da na ovaj način čuvamo srce a i dušu.

Ideja me oduševila i primetila sam da kad je god primenim dan mi bude kvalitetniji a ja zadovoljnija.  Tu ponekad treba dodati i trunčicu hedonizma i doručak u krevetu je jedna od lepih stvari koju možemo da uradimo za sebe. Ne treba uvek čekati na nekog drugog da nam ugodi, doručak u krevetu odnosno na kauču u dnevnoj sobi, u ličnoj režiji nam isto tako može podići raspoloženje, i to uz omiljeni jutarnji program na radiju ili televiziji ili uz čitanje vesti na internetu ili u novinama. Kako god, možda i samo uz muziku, obradujte sebe ponekad ovakvim trenucima, prijaće vam i u dan ćete zakoračiti sa osmehom.

Autor: Z.S.

Ištite i daće vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvoriće vam se

Mateja; 7.7

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com