Prvo kampovanje - saveti za devojke

Ako konačno odlučite da vam bube, gliste i slične životinjice neće smetati, kao ni par dana bez tuširanja, feniranja i šminke, i pristanete na nagovor svog momka i društva da idete na kampovanje, ovaj kratak tekst sa savetima će svakako biti od korsiti.

Prvi i najvažniji savet - kampujte u auto-kampu, nikako u šumi ili predelu bez ljudi, jer nećete ni oka sklopiti pokušavajući da odgonetnete svaki zvuk koji dopire iz okoline šatora. Imala sam prilike da kampujem u auto-kampu na Borskom jezeru kao i na Belocrkvanskim jezerima, koji su jako lepo uređeni, ograđeni i tokom leta dosta posećeni. Tu je kampovanje pravo uživanje, čak i za devojke. Postoje tuševi sa toplom vodom, toaleti i česme, što je dovoljan komfor za dva do tri dana kampovanja. Međutim, kampujući u kampu koji nije takav, plašila sam se da zaspim i nije mi bilo nimalo prijatno.

Druga obavezna stvar, bilo da kampujete leti ili ne, jeste da nosite dušek koji ćete napumpati i staviti na dno šatora. Ma koliko bilo toplo u toku dana, noću temperatura zna biti puno niža, pa je dušek, a preko njega vreća za spavanje, spas. Takođe obavezno nosite rezervnu obuću i toplu odeću - dugačak duks ili džemper će dobro doći, za noćno sedenje uz vatru.

 

I obavezno uvek zakopčavajte rajfešlus šatora, ukoliko želite da spavate bez buba, mrava i sličnih stvorenja.

 

Ovo je samo par saveta iz prve ruke, nadam se da će vam biti od koristi.

Autor: Z.S.

 

Oni koji umeju da govore, govore kratko

Dostojevski

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com