Razvoj poslovne ličnosti

Imala sam prilike u više navrata da prisustvujem kvalitetnim radionicama čija je svrha bila izgradnja poslovnog ličnog profila, tačnije nadgradnja istog. Na jednoj od njih smo... više »

Intervju za posao - nekoliko korisnih saveta

Sa toliko visokom stopom nezaposlenosti u našoj zemlji, i gomilom kandidata koji se priavljuju na svaki oglas za posao, srećni ste ako budete pozvani na intervju. Ako vam je to... više »

Novi državni praznici

Počev od prvog januara 2012. godine, stupio je na snagu novi Zakon o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji. Odredbama ovog zakona, od sada ćemo imati još dva neradna... više »

Rad na dan krsne slave

Pitali ste da li ste u obavezi da dođete na posao na dan svoje krsne slave ukoliko to poslodavac zahteva od Vas? Zakon je po ovom pitanju jasan i odgovor je potvrdan. Prema... više »

Zakon o sprečavanju mobinga

Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu odnosno mobinga, stupio je na snagu 05. juna 2010. godine, a primenjivaće se po isteku 90 dana od dana stupanja na snagu, dakle 03.... više »

Imate malu bebu a radite i noću?

Pitali ste da li postoji mogućnost da izbegnete noćni rad, ukoliko imate malu bebu?   Po ovom pitanju, Zakon o radu je vrlo jasan: Roditelj deteta mlađeg od tri godine ne... više »

Prava zaposlenih

Ako ste zaposleno lice i imate  nedoumica u pogledu svojih prava, ova kolumna će Vam pomoći da bolje razumete pojedine situacije u kojima ste se našli Vi ili neko koga... više »

Ništa ne bismo žarko željeli kad bismo tačno znali šta zapravo želimo.

La Rosfuko

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com