Opadanje kose posle porođaja

  Nakon porođaja a naročito tokom dojenja, kosa počinje da opada primetno, čak pomalo zastrašujuće, u pramenovima. Ako ste prošli kroz ovo, tačno znate kako to... više »

Problemi sa želucem

Evo nekoliko korisnih saveta kako sebi olakšati ako imate problema sa želucem: 1. korak - shvatiti da dosta zavisi od nas 2. korak - preispitati svoj režim života 3. korak -... više »

Lajmska bolest

Sezona je krpelja, a sa svakim krpeljom ide strah od lajmske bolesti. Bolest uzrokuje Borelia Burdgoferi koju prenosi zaražen krpelj. Lajmska bolest je neizlečiva i napada... više »

Aromaterapija

  Aromaterapija je stara oko 6000 godina a koristile su je i drevne civilizacije Indije, Egipta i Kine. Egipćani su koristili ulja iz aromatičnih biljaka u medicinske,... više »

Trudnički šećer

Drage moje, ovde ću u nekoliko redova pokušati da vas umirim ukoliko pripadate grupi trudnica kojima je dijagnostikovan gestacioni dijabetes ili laički rečeno - trudnički... više »

Ruzmarin nije za trudnice

Iako je ruzmarin biljka koja poseduje mnoga lekovita svojstva, trudnice ne treba da ga konzumiraju ni u kom obliku. Naime, ruzmarin, bilo u vidu toplog napitka, bilo u vidu... više »

Izabrani lekar

Ovih dana puno je priče o izabranom lekaru. Mane svi znamo i lakše pričamo o njima nego o prednostima. Ovde bi obratili pažnju na smisao i prednosti celog procesa. Naime,... više »

Lactulose (Laktuloza) sirup

Laktuloza je sirup za lečenje opstipacije. Koristi se kada se promene u ishrani ne odražavaju na ovaj problem. Trudnice takođe mogu da ga koriste, ali obavezno uz konsultaciju... više »

Preduhitrite opstipaciju (zatvor)

Svaki organizam je specifičan i reaguje različito na hranu, lekove, način života. Međutim, postoje neki univerzalni saveti koji će pomoći svakom organizmu da pravilno vari... više »

Lek za glavobolju

Glavobolja kod trudnica je jednako iritirajući problem kao i kod svih ljudi, uz jedan dodatni problemčić: trudnice ne treba da piju lekove. Iz ovog razloga, trudne žene... više »

Život-to je umetnost da se u svemu nađe lepota i radost.

Gorki

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com