Prekida li se uzimanje lekova protiv visokog pritiska?

Postoji više grupa lekova protiv visokog pritiska.  Svi oni služe da regulišu krvni pritisak koji je do tada bio povišen i da spreče ponovni skok pritiska. Mnogi su u... više »

Problemi sa zatvorom?

Imate problema sa zatvorom, promenite neke loše navike. Ujutro, posle lične higijene, popjite 1-2 čaše vode, 45 min posle toga ništa nemojte piti ni jesti. Potom 3 minuta... više »

Čokoladicom protiv dijareje

Dijareja, vrlo neprijatna i dosadna kad se dogodi. Pitanja su kako je lečiti, dijeta, koliko traje i tako dalje... Dosta je lekova na tržištu ili su kapsule ili ampule, što i... više »

Pitali ste: šta znači crna stolica?

Promena boje stolice i te kako može da uplasi.  Ako je stolica crne boje prvo se preispitajte o lekovima koje ste pili. Naime, preparati gvozđa mogu biti uzrok ove pojave.... više »

Escherichia colli

Po nekoj statistici, 80% žena se bar jednom u životu susretne sa ovom bakterijom. Najčešće se javlja u mokraćnim kanalima, a često probleme pravi i u vidu vaginalne... više »

Slepo crevo

" Operisao je slepo crevo" čujemo cesto.   O čemu se zapravo radi malo ko zna. U ovom tekstu pokušaćemo na jednostavan način objasniti o čemu je reč. Slepo crevo je... više »

Pešačenje kao lek

Možda i znate da je pešačenje lek za srce, naročito ako u svojoj okolini imate srčanog bolesnika ili osobu koja je preživela operaciju srca. Naime, ovakvim pacijentima se... više »

Beli hleb je cement za creva

Ukoliko imate problema sa metabolizmom, prva stvar koje se morate odreći u ishrani jeste beli hleb. Hleb od belog pšeničnog brašna je "cement za creva" i nepovoljno utiče na... više »

Kako se pije lek: Ciprocinal

Ciprofloksacin-Ciprocinal-Marocen. U pitanju je antibiotik širokog spektra dejstva iz grupe fluorohinolona koji uspešno leči komplikovane urinarne, ginekološke , respiratorne... više »

Hipertireoidizam

Hipertireoidizam nastaje zbog viška hormona štitne žlezde . U principu svi znamo da štitna žlezda može da oboli ali pitanje je kako uopšte pomisliti da su tegobe vezane za... više »

Ima istina u koje nije dobro verovati

Bjelinski

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com