Rešenje za gingivitis

Ko ga je imao zna kako izgleda. Desni krvare i na najmanji dodir, pri pranju zuba a i bez dodira. Zna da bude neprijatno na nekom javnom mestu. Nezgodno. Zubari kažu da ste... više »

Nizak pritisak

Često Vam se vrti u glavi, imate omaglice, pospani ste, usporeni, umorni... Možda imate nizak pritisak; pomognite sebi: uzimajte više tečnosti {cca 2 l dnevno}, obavezno... više »

Nitoglicerin, u spreju ili tabletama?

Nitroglicerin je lek koji je odlično poznat srčanim bolesnicima. Proizvodi se u različitim oblicima a lingvalete, tablete koje se stavljaju pod jezik donedavno su bile... više »

Različita imena za isti lek - Ramipril

Ramipril je lek iz grupe lekova protiv visokog krvnog pritiska. Spada u grupu ACE inhibitora koji osim što spuštaju pritisak, u malim dozama se daju u terapiji srčane... više »

Različita imena za isti lek - Amlodipin

Amlodipin je lek koji se proizvodi u tabletama od 5 i 10 mg. Najčešće propisivane su tablete od 5 mg . Koristi se u lečenju visokog pritska kao dopuna terapiji onda kada... više »

Različita imena za isti lek - Uvod

U današnje vreme poplave novih farmaceutskih proizvoda karakteristična je pojava sličnih proizvoda i/ili lekova iste namene kao i potpuno istih lekova i proizvoda različitog... više »

Osteoporoza

Osteoporoza, dijagnoza koju ste čuli od svog lekara posle DEXA-E (snimanje gustine kostiju); neverica, strah... Lekar Vam je prepisao lekove - aledronat, fosamax, bon vivu..., a... više »

Atletsko stopalo

Iza ovog zanimljivog "sportskog" naziva krije se gljivična infekcija stopala gljivicom  Tinea pedis.Ima je u odeći, čarapama, podovima teretana, bazena, svačionica. Izgled:... više »

Treba li lečiti visok pritisak ako nema simptoma?

Vrlo česta zabluda. Povišen krvni pritisak ima simptome koji smetaju i u tom slučaju pojedinci su svesni da su bolesni pa se i leče. Ali šta je sa grupom onih koji "ne... više »

Dijeta kod dijareje

U slučaju dijereje neophodno je pridržavati se nekih osnovnih pravila ishrane. Ono što je važno naglasiti je izbegavanje masnih,  začinjenih jela, teško svarljive hrane,... više »

Samo nam srodna bol izmami suzu, i svako zapravo i plače zbog sebe.

Hajne

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com