Escherichia colli

Po nekoj statistici, 80% žena se bar jednom u životu susretne sa ovom bakterijom. Najčešće se javlja u mokraćnim kanalima, a često probleme pravi i u vidu vaginalne infekcije. Ginekolog će Vam u tom slučaju preporučiti antibiotike u kombinaciji sa vaginaletama, neretko injekcije. Ono što znaju žene koje su imale ovu vrstu infekcije, jeste da je jako uporna i teško je izlečiti.

 

 

Evo objašnjenja.

Escherichia colli obitava u digestivnom traktu i potpomaže varenje. Međutim, u izvesnim okolnostima, ova bakterija "pređe" u vaginu i dolazi do infekcije. Ukoliko se prirodna flora vagine naruši, ovu bakteriju je praktično nemoguće izlečiti antibioticima, odnosno nakon terapije, infekcija će se ponovo pojaviti. U tom slučaju ginekolozi savetuju vaginalete koje sadrže laktobacile, koji u stvari predstavljaju prirodnu floru vagine, koja se "bori" sa bakterijama i gljivicama. Na našem tržištu postoji Gynoflor, ali ga treba primenjivati tek nakon završene terapije antibioticima.

Ovo neka Vam bude smernica, a svakako se posavetujte sa svojim ginekologom pre upotrebe bilo kakvih lekova.

Komentari

Visnja16.01.2011. 00:06

Gynoflor su vaginalete koje bi svaka zena trebalo da koristi nakon nekog antibiotika, veoma su dobre, imaju i malo estriola koji je znacajan jer obnavlja, prethodno bakterijama ili gljivicama ostecenu sluzokozu. Probajte, ja jesam, veoma sam zadovoljna, nakon njih nemam vise cestih vaginalnih infekcija kao ranije!

Ana08.08.2010. 10:04

Gynoflor su odlične vaginalete. Ja sam ih lično koristila. Trebalo bi ih koristiti uvek kada se završi sa bilo kakvom terpijom kako bi se popravilo ono što antibiotici i antigljivični lekovi urade, tj, ono što unište, a to su laktobacili koji su normalni stanovnici vaginalne flore. Extra su.

Svi koji su postigli mnogo nišanili su visoko, upirali pogled u visok cilj, iako je on izgledao nemoguć

Orison Svit marden

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com