Saveti za letnje šminkanje

Tokom zime jedva čekamo da počne toplije vreme, naprosto čeznemo za vrelim letnjim danima, razmišljajući o laganoj letnjoj garderobi koja, čini se, puno lepše ističe svaku žensku figuru.

Zimska slavlja, doček nove godine, zimska venčanja i slično, najčešće ne iščekujemo u veselom planiranju garderobe i šminke za taj dan, već se trudimo da tog dana izgledamo što je lepše moguće u debelim zimskim krpicama, pomalo nezadovoljne čitavim stajlingom.

I uistinu, leto je puno pogodnije za izbor odeće, nudi nam se pregršt laganih letnjih haljina, bez obzira na stas. Ali leti se javlja problem koji zimi ne postoji - topljenje šminke na licu usled vrućine. Što više pudera i rumenila stavimo, veće su šanse da ćemo celu noć provesti brišući lice - ovo, naravno, ukoliko koristimo šminke prosečne cene i kvaliteta.

 

 

Iz tog razloga, ukoliko je ikako moguće, treba izbeći puder. Dovoljno je korektorom posvetliti podočnjake i prekriti eventualne flekice na licu, a rumenilom istaći jagodice i dati licu svečaniji izgled. Maskara je obavezna a za oči treba izabrati senku u prahu, nikako uljanu.

I na kraju, ono što daje pečat licu, sjaj za usne, i to u boji mesa, koji pristaje svakom tenu i daje licu elegentan ton.

 

Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš

Latinska poslovica

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com