Doručak u krevetu

Prva pomisao koja većini prođe kroz glavu kada pročita ovaj naslov je sasvim sigurno romantična. Međutim, ovde se radi o posve realnijoj varijanti užitka. Pre par godina... više »

Kako očistiti bele tačkice sa odeće

Bele tačkice po odeći, u stvari tanke niti elastina ili konca sklupčane u sitna klupka, najčešće se pojavljuju na trenerkama, mantilima i slično, i najvidljivije su na... više »

Bila sam na žurKi

Verovali ili ne, dativ jednine imenice žurka glasi žurki, a ne žurci, kako mnogi od nas misle. Naime, u Rečniku jezičkih nedoumica autora Ivana Klajna, možete pronaći ovaj... više »

O stavu

Evo jedne priče koja govori o tome koliko je presudno u svim stvarime u životu imati ispravan stav. Dr Robert Rozental izveo je eksperiment u koji su bile uključene tri grupe... više »

Beg

Šeherezada i Onur stigli su i kod nas. U studiju Prve televizije je bilo vrelo. Odabrani su ko zna na koji način ušli u publiku. Njihovoj sreći nije bilo kraja. Jedan bračni... više »

O dojenju

S istorijom ne stojim baš najbolje, stoga vam ne mogu kazati koji je to vek, ali ne toliko davno planiranje porodice rešavalo se u momentu rođenja bebe, pa se tada odlučivalo... više »

Miholjsko leto

Obećaše nam u oktobru tople dane - ne beše tako. Prepali se meteorolozi svoje greške pa najaviše zimu hladniju no u proteklih 1000 godina - kamo vam globalno zagrevanje,... više »

Prihvatimo razlike

Biti različit ne znači biti bolji ili gori od drugog. Roditelji često greškom pretpostavljaju da oni znaju šta je najbolje za njihovu decu. Čak i da je dete jabuka, oni bi... više »

Uloga roditelja

Dužnost roditelja nije da svoju decu zaštite od izazova koje život nosi, već da im pomognu da sve prepreke uspešno savladaju i da odrastu. Životne teškoće mogu da ojačaju... više »

O sreći

Došlo je vreme da bi moju devojčicu trebalo učiti crtanju. Trudila sam se pokazati joj kako da nacrta srce; pa to je miš, uši od zeke i tako redom, nikako da potrefim, za... više »

Život-to je umetnost da se u svemu nađe lepota i radost.

Gorki

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com