Još nešto o pozitivnom mišljenju

Još dok su ljudi bili mnogobošci, okeanski narodi prehranjivali su se loveći ribu po ivicama mora koristeći zašiljene štapove kao jedino oruđe. Za svoj plen morali su se... više »

O pozitivnom mišljenju

O tome koliko psiha utiče na čoveka najbolje ilustruje primer o tri američka radnika koja su slučajno preko noći ostala zaključana u hladnjači. Znali su da ako ih niko ne... više »

Ličnost narkomana

Čovek je istovremeno konzervativan, zbog težnje da sačuva stečeno, koliko i revolucionaran, sklon promenama. U uslovima relativne društvene stabilnosti i lične... više »

Droga - opasnost za svakog

Sklonost uživanju narkotičnih materija je opšte ljudsko svojstvo. Upravo sloboda čovekova je ono što ga čini slabim i podložnim u odnosu na sredstva za uživanja koja su... više »

O narkomaniji

Složićete se sa mnom da je narkomanija problem društva, a ne pojedinca i upravo zbog toga, da bi se pristupilo rešavanje tog problema, naredna dva članka biće posvećene... više »

Cogito Ergo Sum

Mislim, dakle postojim; učili nas latinske izreke, menjanje glagola kroz padeže, deklinacije. Niko nam ne skrenu pažnju na ono zbog čega je ova izreka i nastala: da je čovek... više »

I dalje zima

Ala nam se ove godine zima odužila, kao dve zajedno. Čitam  po časopisima kako izbeći zimsku depresiju; ima tu korisnih saveta, ali brate...ne može se više ni boriti,... više »

Zima

  Na Antartiku mnogi insekti prežive tako što se zamrznu za vreme zime a odmrznu tokom leta, setih se dok sam kroz prozor gledala vejavicu. Blago insektima. Da je za mene... više »

Dok ja brinem

  Dok ja brinem zbog zime i slabog grejanja Moje dete se raduje snegu i pravi grudve na prozoru Dok me smoriše oglasi za posao Moje dete se raduje što je mama kući Dok... više »

Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine

Beket

Pišite nam!

Učestvuj u kafenisanju - svoje tekstove i fotografije šalji na adresu: info@uzkaficu.com